Förslaget: Ny Lisebergshall i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

Lisebergshallen rivs i samband med Västlänken och ersätts med en helt ny.

Nyligen påbörjades arbetet med att ersätta Scandinavium med en ny arena för att stärka evenemangsstaden Göteborg, och nu tas nästa steg. En ny Lisebergshall.

– Vi ser att det kan bli en hall som kan möta framtida behov. Kapaciteten fyller glappet mellan scener som Pustervik och Scandinavium, säger vänsterpartistiske kommunalrådet i Göteborg Daniel Bernmar som ansvarar för idrott- och föreningsfrågor.

Västlänken

Står kvar tre år till

Konkreta förslag kring utformningen och exakt var den nya hallen kommer att stå är nästa steg i processen. Visionen är att hallen, likt den nuvarande, ska vara tillgänglig för breddidrott, elitidrott och kulturevenemang.

Förslaget kommer från den rödgrönrosa ledningen. Nästa vecka väntas förslaget bordläggas och Daniel Bernmar hoppas på ett beslut nu till juni.

– Vi utgår från att fler partier också ser det här behovet, säger han.

Den nuvarande hallen kommer stå kvar till 2019 och exakt när den nya eventuellt kan stå färdig är ännu oklart.

– Jag har svårt att den skulle stå klart innan 2020.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Västlänken

Mer i ämnet