Omsättningen på spelare har varit hög i Frölunda efter vårens seger i SM-finalen mot Skellefteå. Foto: Bildbyrån

Frölunda värvar NHL-meriterad back

Uppdaterad
Publicerad

Mästarklubben Frölunda presenterade på torsdagen sin senaste värvning: Matt Donovan, 26-årig back från USA. – Jag vet att Frölunda är ett bra lag med bra coacher. Jag vill tillbaka till NHL och tror att det här steget är rätt väg, säger han till klubbens hemsida.

Matt Donovan kommer närmast från Rochester i AHL, men har tidigare spelat i NHL med New York Islanders.

– Han har varit uppe i NHL och visat att han håller på den nivån och är den sista pusselbiten i vårt lagbygge inför säsongsstarten. Det är skönt att ha det klart och att veta vilka spelare vi har att jobba med, säger Frölundas sportchef, Fredrik Sjöström, till klubbens hemsida.

Omsättningen på spelare har varit hög i Frölunda efter vårens seger i SM-finalen mot Skellefteå. Elva nya spelare är klara, medan ungefär lika många lämnar klubben.

Flera tunga förluster

Bland förlusterna finns målvakten Lasse Johansson, backen Lukas Bengtsson och forwarden Andreas Johnson, som alla flyttar till klubbar i NHL. Slutspelets poängkung Artturi Lehkonen ska också över och träna med Montreal.

Bland nyförvärven märks kanadensarna Dan Bakala (målvakt) och Jonathan Sigalet (back från Luleå), norske backen Mattias Nörstebö (Brynäs), forwardsduon Victor Olofsson och Carl Grundström från Modo, och Simon Hjalmarsson från CSKA.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.