Foto: TT

Fylleri under midsommarfirandet i Bohuslän

Uppdaterad
Publicerad

Trots fylleri, både på land och till sjöss, beskriver polisen midsommarfirandet som relativt lugnt.

Den allvarligaste händelsen skedde i Skövde. På Utsikten på Billingen hamnade två killar i bråk som slutade med att en 18-årig kille blev knivhuggen i ryggen. Han fördes till sjukhus och var enligt polisen talbar under tiden.

– Gärningsmannen pekas ut men har lämnat platsen, säger Thomas Fuxborg, polisen presstalesman vid Region Väst.

Det ska också finnas vittnen till knivdådet.

— Under morgonen kom den misstänkte gärningsmannen hit frivilligt, säger Margita Johansson, jourhavande FU-ledare vid Skövdepolisen till Skövde Nyheter.

Förutom händelsen på Billingen betecknar polisen midsommarfirandet som relativt lugnt.

– Vi upplever att midsommar varit ganska lugn. Vi hade förberett oss för något värre, säger Anki Larsson, gruppchef på polisens ledningscentral Region Väst.

– Det har varit midsommar så det har varit fyllerelaterade brott. Men det har inte varit något extraordinärt.

40 personer har omhändertagits för fylleri i Grebbestad, Strömstad, Lysekil och Kungshamn. Dessutom har två personer tagits för sjöfylleri längs Bohuskusten. Polisen omhändertog också fem personer för störande av ordning och det har också rapporterats in tre fall av ringa narkotikabrott.

– Det har inte varit några stora insatser, säger Anki Larsson om situationen i Bohuslän.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.