Gängbråk i Borås – man knivskuren

Uppdaterad
Publicerad

Vad som beskrivs som ett större bråk mellan två gäng, utspelade sig utanför en restaurang i centrala Borås. En man ska ha fått en kniv i ryggen. Innan polis eller ambulans hann komma till platsen hade hans vänner kört honom till sjukhus.

– Det beskrivs som två gäng som drabbar samman. Mitt i detta drar någon fram ett stickvapen och hugger någon från motståndarsidan, säger Johan Josarp, vakthavande befäl, polisen region Väst.

Larmet ska ha nått SOS strax innan 19 på söndagskvällen. Polisen kan vid 20-tiden inte ge några detaljer om vad för typ av gäng det handlade om, eller vad som låg bakom gängbråket.

– Det är uppgifter som jag inte fått till mig än, säger Johan Josarp.

Allvarligare än anat

Runt halv nio, på söndagskvällen,  uppgav polisen att den knivhuggna mannen är allvarligt skadad. 

– Han är allvarligt skadad, dock ej livshotande, säger Johan Josarp, strax innan klockan nio.

Han tillägger att polis fortfarande inte haft möjlighet att höra den knivskurna mannen, som alltså ska befinna sig på sjukhus.

Svårt utredningsläge

– Vad vi gör nu är att försöka höra personer som kan ha sett, hört eller helt enkelt har information om händelsen, säger Johan Josarp.

Han tillägger att patrull på plats hade beskrivit eventuella vittnen som mindre samarbetsvilliga.

Det finns i nuläget ingen omhändertagen eller misstänkt.

En förundersökning om grov misshandel har dock inletts.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.