Efter ett inledande snack på svenska satte sig Springsteen vid pianot och inledde konserten ensam med ”The promise”. Foto: TT

”Ge oss lite partyljud”

Uppdaterad
Publicerad

Bruce Springsteen har intagit Sverige — igen. Vid kvart över åtta i kväll klev han ut på Ullevi till publikens stora jubel.

– Ge oss lite partyljud, skrek ”Bossen” från scenen.

Efter ett inledande snack på svenska satte sig Springsteen vid pianot och inledde konserten ensam med ”The promise”.

Det draget uppskattades av den stora Göteborgspubliken som utbröt i det sedvanliga ”Bruuuuuuuce”-vrålet samtidigt som The E Street Band klev ut på scenen och drog i gång ”Badlands”.

Den följdes sedan av ”Out in the street”, ”The ties that bind” och ”Sherry darling” och många låtar till väntar. Konserten förväntas pågå i en bra bit över tre timmar och förhoppningar finns om att Springsteen kommer att bjuda Ullevipubliken på något utöver det vanliga.

Spelade på Ullevi 1985

Bruce Springsteen och Ullevi har ju som bekant en lång och speciell gemensam historia.

Det behövs sju händer för att kunna räkna upp alla hans Sverigespelningar. New Jerseysonen har bjudit publiken på oförglömliga kvällar genom åren men konserten på Ullevi den 8 juni 1985 kan vara den som det fortfarande talas mest om — här och utomlands.

När tiotusentals konsertbesökare skakade loss till avslutningsnumret ”Twist and shout” sattes arenan, som då enbart vilade på en lergrund, i en sådan svängning att hela konstruktionen riskerade att skadas.

Spelar igen på måndag

På grund av, eller tack vare, Bruce Springsteen stärktes Ullevi därefter upp med betongpelare.

Redan på måndag spelar Springsteen och hans band återigen på Ullevi. Sedan får Sverige vänta till den 23 juli då ”Bossen” återvänder för en tredje konsert i Göteborg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.