Foto: SVT

Göteborg säger upp avtal med familjehemsföretag

Uppdaterad
Publicerad

En kvinnlig chef på ett familjehem ska ha tvingat ensamkommande pojkar till sex. Nu säger Göteborgs stad upp avtalet med företaget.

Göteborgs stad säger upp avtalen med ett familjehemsföretag, efter misstankarna om att en kvinnlig chef på ett av företagets familjehem i Mellansverige ska ha tvingat ensamkommande pojkar till sex.

Läs mer: Sexövergrepp mot flyktingpojkar utreds

Göteborg kommer redan under fredagen att flytta de barn som kommunen placerat via det aktuella företaget, tillbaka till Göteborg.

– Vi agerar direkt, säger Monica Stenum, enhetschef på enheten för ensamkommande barn och unga på stadsdelsnämnden Centrum, till Göteborgs-Posten.

– Utifrån uppgifterna som florerar nu så gör vi den bedömningen att de här barnen behöver skyddas även från området. Vi vet ju så lite om hur kontakterna har sett ut, vem som har träffat vem och då tillser vi skyddet i första hand.

Familjehemschefen, som nekar till brott, misstänks för sexuellt utnyttjande av barn sedan hon, enligt uppgifter i Eskilstuna-Kuriren i går, ska ha tvingat två pojkar från Afghanistan till sex flera gånger.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.