Foto: Adam Ihse / TT

GP:s chefredaktör slutar

Uppdaterad
Publicerad

Cecilia Krönlein slutar som chefredaktör på Göteborgs-Posten. Det meddelades vid ett stormöte på onsdagen.

– Det är naturligt för mig att lämna plats för nästa generation, säger Cecilia Krönlein i ett pressmeddelande.

Nyhetschefen Christofer Ahlqvist går in som tillförordnad på posten.

Stampen

Samtigt meddelas att Johan Hansson tar över som vd för Stampen Media, där bland annat Göteborgs-Posten, Hallandsposten, Hallands Nyheter, Bohusläningen, Strömstads Tidning och TTELA ingår.

Han flyttar till Göteborg från New York där han har varit vice vd på mjukvarubolaget Roxen. Hansson har tiddigare jobbat på Metro.

Ommmöbleringen kommer efter en turbulent period för tidningskoncernen. I maj förra året ansökte företaget om rekonstruktion för att komma till rätta med sin finansiella situation. Det arbetet avslutades i november

Cecilia Krönlein, 61, har en lång karriär på tidningen bakom sig. Hon tog över som chefredaktör 2012 då hon efterträdde Jonathan Falch och Peter Hjörne.

– Det blir något av en nystart för våra tidningar och i den tycker jag att det är naturligt för mig att lämna plats för nästa generation, säger Cecilia Krönlein.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Stampen

Mer i ämnet