Människorov blev mord

Uppdaterad
Publicerad

En 28-årig man greps under måndagen i Bergsjön misstänkt för mord.

En 22-årig man har i dag gripits i Bergsjön misstänkt för mord på en 28-årig man som anmäldes försvunnen i november 2013. Tidigare har polisen hanterat ärendet som misstänkt människorov – men, nu är brottsrubriceringen ändrad till mord.

– Brottsrubriceringen ändrades då förundersökningen kom fram till att mannen mördades i samband med att han försvann, säger Maria Sterup, kammaråklagare. Om de hittat kroppen eller hur de kom fram till detta vill hon inte kommentera.

– Vårt mål nu är att gripa de ytterligare personer som är anhållna i sin frånvaro i samband med detta brott. Något vi räknar med att göra snart, säger Maria Sterup.

Samtidigt som den mördade 28-åringen försvann försvann ytterligare person, en 21-årig man. Hur förundersökningen går kring det försvinnandet kan Maria Sterup inte kommentera.

Den mordmisstänkte är känd av polisen sedan tidigare i samband med grova våldsbrott.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.