Grupp ska lösa lärarkrisen i Borås

Uppdaterad
Publicerad

Efter förra veckans chockbesked att dussinet lärare säger upp sig från Fjärdingskolan i Borås samlar sig nu kommunen till en speciell rekryteringsgrupp.

– Klart att den senaste veckans händelser har varit avgörande för att den här gruppen ska komma. Men det är också så att vi ser att vi behöver ta ett omtag, titta på lönefrågorna och hur vi ska rekrytera,  säger Malin Carlsson (S) kommunalråd.

– Vi behöver signalera nu: vad betyder det att jobba som lärare i Borås? hur ser vi på yrket på lång sikt? vad har man för möjlighet med lönekarriären om man tar en anställning som lärare i vår kommun?  säger Annette Carlson (M) kommunalråd.

Borås skolor

Ge stöd till lärare

Nu ska man söka 16 lärartjänster på Fjärdingskolan och jag har pratat med föräldrar som är oroliga för sina barns skolgång, vad vill du säga till dom?

– Man kommer att gå in och stötta upp på skolan i rekryteringsprocessen, och säkerställa att informationen ut till vårdnadshavare är den riktiga och att man får reda på vilka lärare som måste sluta på skolan. Men det är viktigt att stötta upp på skolan i rekryteringsprocessen och ge stöd till de lärare och elever som ska vara kvar, säger Malin Carlsson (S) kommunalråd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Borås skolor

Mer i ämnet