Håkan Hellström. Foto: TT

Håkan Hellströms nya skiva ligger klar

Uppdaterad
Publicerad

I en exklusiv intervju med Göteborgs-Posten berättar Håkan Hellström att hans nya skiva varit klar i månader. Strul med skivkontrakt har gjort att fansen fått vänta.

Håkan Hellström gjorde igår sin andra spelning i New York – de svenska musikrecensenterna som delade ut toppbetyg efter den första konserten är om möjligt än mer hänförda.

”Jag vill tända alla fyrar jag kan hitta”, skriver GP:s Johan Lindqvist och Aftonbladets Markus Larsson benämner kvällen som Håkans andra triumf i New York: ”Det var en av de fem bästa konserterna jag sett”.

Håkan Hellström på Ullevi 2014

Inte känt pressen

Under succéspelningarna på klubben The Gramercy i New York har Håkan Hellström testat de nya låtarna från EP:n 1974 men även nya versioner på klassiker ur sin låtskatt.

– Det har varit helt fantastiskt roligt. Vi åkte hit med inställningen att vi skulle ha kul och leka med musiken. Vi har inte haft press på att vi måste leverera något. Det är ett så tråkigt uttryck. Samtidigt har vi förberett oss så länge att det var underbart att få spela inför publik igen, säger Håkan Hellström i en exklusiv intervju med Göteborgs-Posten.

Att det ”bara” blev en EP med fyra nya låtar inför sommarens Ullevi-konserter förklarar han med strul med skivbolag. Kontraktet var inte helt klart men fyra låtar kunde ändå släppas enligt GP.

– Skivan är inspelad och klar sedan flera månader tillbaka. Det är skön känsla, men det är möjligt att jag ändrar något på skivan, jag haft så lång tid på mig nu, säger Hellström till tidningen.

Alla får leka

Mycket arbete återstår innan konserterna på Ullevi 5:e och 6:e juni. Och Håkan Hellström ser tiden fram till dess som ett lagarbete:

– Vi har lagt väldigt mycket tid i replokalen och går extremt mycket på feeling, jammar jättemycket och provar oss fram till rätt form. Allt är öppet och alla får leka som de vill. Det är så vi vill ha det, berättar Håkan Hellström för GP.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Håkan Hellström på Ullevi 2014

Mer i ämnet