Närmare 200 personer närvarade på kyrkogården. Anhöriga, grannar och landsmän tog sig till platsen för att visa sitt deltagande. Foto: SVT

Här begravs 8-årige Yuusuf

Uppdaterad
Publicerad

Uppemot 200 personer närvarade när 8-årige Yuusuf begravdes på Fridhems kyrkogård i Backa. Åttaåringen blev offer för handgranatsattacken på Dimvädersgatan för en vecka sedan.

– Vi i Biskopsgården ska vinna den här kampen, säger Saida Hussein Moge, fritidspolitiker för Socialdemokraterna.På måndagen begravdes Yuusuf på Fridhems kyrkogård i Backa. Och närmare 200 personer närvarade på kyrkogården. Anhöriga, grannar och vänner tog sig till platsen för att visa sitt deltagande.

– Att så många är här tror jag beror på två saker. Dels därför att personen som är död hade många släktingar. Men också på grund av sättet han dog på är något som många känner med, säger Abdi Aziz, som är släkt med Yuusuf.

En annan man säger:

– Jag är här som landsman och vill visa mitt stöd. Det är därför jag är här.

”En stor chock”

En nära anhörig till Yuusuf fyller i:

– Jag har aldrig varit på en kyrkogård tidigare. Allt det här är en stor chock.

SVT Nyheter Väst har tidigare varit i kontakt med Yuusufs pappa, Abdiwahid. Han berättade då att hans son var på besök från England för att hälsa på släktingar i Göteborg när det ofattbara inträffade.

– Han var väldigt god. Ärlig och respektfull. Han gillade att läsa och hade drömmar om att bli läkare, sa Abdiwahid.

”Ingen enskilds kamp”

Åttaårige Yuusuf dog efter att någon kastat in en handgranat i en lägenhet i Biskopsgården. Händelsen beskrivs av polisen som en hämndaktion i det pågående gängkrig som under flera år terroriserat stadsdelen.

– Det här är ingen enskilds kamp. Det är vår kamp. Och vi i Biskopsgården ska vinna den här kampen, säger Saida Hussein Moge, fritidspolitiker för Socialdemokraterna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.