Plötsligt landade två helikoptrar mitt på Gais träningsanläggning. Foto: Privat

Här landar insatsstyrkan – mitt på Gaisgården

Publicerad

Här får Gaisgården oväntat besök – av nationella insatsstyrkan. Plötsligt landade två helikoptrar mitt på fotbollslagets träningsanläggning.

– Helst ska inte ens rävar eller ekorrar springa på planen, säger Erik Bergkvist, kansli- och marknadschef på Gais.

Det var vid lunchtid på tisdagen som två militärhelikoptrar landade på Gais gräsplan vid Delsjön i Göteborg. Ut ur helikoptrarna stormade ett 30-tal personer med hundar skriver GT. Anledningen att man var i området var att man höll på med en stor övning.

– De hade bommat sin landningsplats och gick ner på vår fotbollsplan i stället, säger Erik Bergkvist, kansli- och marknadschef på Gais.

”Det var trevliga gubbar”

Han berättar att både militären och personal från insatsstyrkan hört av sig till klubben och sagt att Gais ska höra av sig om det blivit några skador på planen.

– Vi vet inte om det blivit någon åverkan på planen än. Men vi går inte själva ut på gräset och då vill vi inte ha helikoptrar där heller, säger Erik Bergkvist som ändå påpekar att han är nöjd med bemötandet.

– Det var trevliga gubbar som hoppade ut ur helikoptern och vi har haft en bra dialog – men det var lite överraskande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.