27-åringen hittades mördad i Sisjön. Foto: TT

HD prövar inte Sisjön-domarna

Uppdaterad
Publicerad

Högsta domstolen ser inga skäl till att pröva Hovrättens dom i målet där en 27-åring dödats vid Sisjöns badplats i Mölndal. Domen på 6,5 års fängelse för den 48-åring som vållade hans död står därmed fast.

Det var i augusti 2015 som den 27-åriga mannen kidnappades och misshandlades så brutalt att han avled. Efter tre dagar hittades hans kropp vid Sisjöns badplats i Mölndal. Tre personer åtalades för brottet. Enligt åklagaren var orsaken till misshandeln en obetald skuld.

En 48-årig man dömdes i Hovrätten för Västra Sverige för grov misshandel, människorov, grovt vållande till annans död, narkotikabrott och dopningsbrott till fängelse i sex och ett halvt år. Men 48-åringen menade att  han agerat i nödvärn och överklagade därför domen till HD.

Kidnappad Askim

Den dömda mannens 27-åriga medhjälpare dömdes för bland annat medhjälp till vållande till annans död och människorov till fyra års fängelse.

27-åringen som dog kom från Alingsås.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kidnappad Askim

Mer i ämnet