Ett flyg på väg från Paris till Göteborg tvingades landa i Lille på grund av hotfull passagerare. Foto: Arkivbild Lars Pehrson/TT

Hotfull resenär fick Göteborgsplan att landa i Lille

Uppdaterad
Publicerad

Ett flygplan på väg från Paris till Göteborg tvingades landa i Lille sedan en passagerare uppträtt hotfullt, rapporterar GP. Swedavia bekräftar för SVT Nyheter att händelsen ägt rum, men att den hotfulle passageraren under ordnade former omhändertagits av fransk polis.

– Det var en resenär som blev stökig och flygkaptenen avgjorde saken, att man inte ville ha kvar resenären ombord, säger Ulf Wallin, presschef vid Swedavia, till SVT Nyheter.

Passagerare ombord vittnar om att mannen ska ha varit aggressiv och hotat personal ombord, enligt GP.se. En dryg timme efter att planet lyfte från Charles de Gaulle-flygplatsen fick alltså kaptenen nog, gick ned i Lille där där polis kunde gripa mannen.

– Det var ingen fara för andra resenärer vad jag har förstått, säger Wallin.

Flygplanet är på grund av händelsen försenat och väntas landa på Landvetter flygplats någon gång mellan 23.30 och midnatt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.