Foto: Privat/Facebook

Hundägare efterlyser tips efter brutal attack

Uppdaterad
Publicerad

Under en kvällspromenad på lördagen skadades Joakim Lindqvists hund Lady svårt i ett hundslagsmål. Nu efterlyser han tips om de två män som släppte sina hundar mot Lady.

– Min känsla är att de var ute efter detta, säger Joakim Lindqvist.

Joakim hade lämnat 6-åriga Lady hos sina föräldrar i Agnesberg i lördags. Det var när hans pappa var ute med hunden på kvällen som de mötte två män med tre muskulösa hundar.

– Då går det jättesnabbt. Det blir slagsmål i väldigt många minuter och min pappa gör allt för att få stopp på det.

”Ta din jävla hund och stick”

Joakim berättar att det enda de två männen gjorde var att binda den ena hunden vid en lyktstolpe. När hans pappa försöker få dem att agera säger de att de inte vill gå emellan.

– Till slut lyckas Lady slita sig loss efter att ha legat på rygg. Då säger den ena killen att ta din jävla hund och stick härifrån.

Kommentaren och det faktum att hundslagsmålet varade så länge gör att Joakim Lindqvist misstänker att det här var något männen var ute efter.

– Att det uppstår hundslagsmål är en sak, men det här är inte okej.

Erbjuder belöning för tips

Händelsen har polisanmälts, men Joakim Lindqvist har också valt, eller snarare fått hjälp att ta saken i egna händer. I ett inlägg på facebook som delats 6.000 gånger erbjuder en kompis till Joakim en belöning till den som kan bidra med tips.

– Jag tror inte polisen har resurser till detta, och kan vi få fram ett namn genom att utlysa en belöning, då är det värt det.

I attacken fick Lady flera bett, några så djupa att veterinären fick sätta dräneringsslangar. Det mesta tyder dock på att hon kommer att bli fysiskt återställd.

– Vi kommer att göra allt för att hon ska bli bra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.