Räddningstjänsten kunde inte släcka branden i Vartofta. Foto: David Skarland/DAVID-S FOTO

Hus brann ner till grunden i Vartofta

Uppdaterad
Publicerad

Efter ett snabbt brandförlopp var flerfamiljshuset i Vartofta helt övertänt, och räddningstjänsten kunde bara försöka begränsa branden. Nu ska polisen utreda vad som hänt.

– Det var ett otroligt snabbt förlopp initialt. Det verkar som att branden har pågått ett tag innan vi fick larmet, men någon orsak vågar jag inte spekulera om i nuläget, säger räddningstjänstens inre befäl Perry Malmberg till P4 Skaraborg.

Larmet kom kvart över elva under lördagskvällen. När första styrkan kom till platsen var en lägenhet i bottenplan övertänd, och branden hade spridits till en lägenhet på övervåningen.

Räddningstjänsten fick koncentrera sig på att släcka det som brann utvändigt och begränsa branden. Släckningsarbetet pågick till klockan fyra på natten, och till slut brann huset ner till grunden.

Totalt är sex personer skrivna i de fyra lägenheter som finns i huset. Ingen av dem ska ha skadats i branden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.