Lappen, där Stenafastigheter bytts mot Satans Fastigheter, sattes upp vid Pennygången. Foto: Montage/SVT

Fastighetsbolag polisanmäler kritiska lappar

Uppdaterad
Publicerad

En mångårig fejd mellan hyresgäster och fastighetsägaren Stena fastigheter AB har resulterat i att någon satt upp en skämtlapp där bolaget kallas ”Satans fastigheter”. Stena reagerar kraftfullt mot händelsen.

Det var tidningen Göteborg Direkt som först uppmärksammade lappbråket. I en trappuppgång har någon satt upp en lapp med en rad informationspunkter.

En av punkterna har rubriken ”Nöj er och håll käft”. En annan har rubriken ”Flytta” följt av ”Det här uppmuntrar vi till för då kan vi lyxrenovera din lägenhet och hyra ut den till vilket pris vi vill, till vem vi vill, det vill säga inga fattiglappar eller gnällspikar”.

Foto: Privat

Det hela undertecknas av ”Satans fastigheter”. Loggan liknar Stena Fastigheters logga.

– Vi ser allvarligt på det här. Det är viktigt att våra hyresgäster kan lita på informationen som kommer från oss och här riskerar folk att bli lurade, säger Per Limdal, fastighetschef på Stena Fastigheter.

Enligt Limdal ser man inte vid en första inblick att det står ”Satans fastigheter”.

– Vid en första anblick missade jag själv det. Det här är inget busstreck, det här är någon som kan sin sak som har gjort det här, man har till och med lyckats förfalska vårat typsnitt, säger Per Limdal.

Polisanmäler tilltaget

Stena fastigheter har nu polisanmält lappen som man anser är varumärkesintrång.

Det hela har blivit ett stort samtalsämne på Pennygången.

Mattias Axelsson, hyresgästföreningens ordförande Pennygången. Foto: Privat

– Många tycker att det är anmärkningsvärt att Stena fastigheter lägger så mycket energi på lite satir och dessutom polisanmäler, säger Mattias Axelsson, ordförande i hyresgästföreningen Pennygången.

Han gör en jämförelse.

– När man anmäler ett fel eller en skada, då dröjer det innan man får respons, i det här fallet var lappen borta efter en timme.

”Typiskt Stena”

Mattias Axelsson säger att hyresgästerna länge sökt dialog med någon i beslutsfattande position på Stena fastigheter angående det stambytet och renoveringen som pågår i området.

Det ska ha varit lönlöst.

– Den här polisanmälan är typisk för hur de ser på sina hyresgäster, säger Mattias Axelsson.

Vem som satt upp lappen är inte känt.

Vi ser allvarligt på det här, säger fastighetschefen på Stena Fastigheter. Foto: Läsarbild

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.