Roger Höög från Hyresgästföreningen Foto: SVT

Hyresgästföreningen sätter press på Balder

Publicerad

Hos Hyresgästföreningen i Göteborg är försäljningen av de allmännyttiga lägenheterna runt Kosmosgatan 1998 en affär som fortfarande innehåller många frågetecken. De anser att affären aldrig borde ha blivit av.

Med tanke på hur de senaste ägarna agerat så anser hyresgästföreningen att det nu är upp till bevis för de nya ägarna. Hyresgästföreningen har haft möte med Balder som berättat att de dels håller på att renovera badrummen och dels rustar upp fritidsgården i området.

– Det låter bra och jag blev positivt överraskad när jag pratade med ägaren. Men jag har själv varit ute och tittat i området och det är lång väg kvar, säger Roger Höög från Hyresgästföreningen.

Miljonprogrammet förfaller

Gjorde sig av med ett problem

Balder som tog över fastigheterna i november 2013 fick i köpet också med sig ett miljöföreläggande gällande 527 fuktskadade badrum från de tidigare ägarna Bovista, ett föreläggande som ska vara åtgärdat senast 30 december 2015.

Redan 1998 när Poseidon sålde så fanns det ett stort renoveringsbehov i området och enligt Roger Höög tror han att försäljningen handlade om att göra sig av med ett problem.

– Varför sålde allmännyttan hyreslägenheterna från början, man visste att de fanns ett stort renoveringsbehov och då sålde man av det till GE Capitol. Jag tror att man gjorde sig av med ett problem, säger Roger Höög.

Ett problem som nu Balder säger sig vilja lösa.

– Området är slitet, det är nedgånget och det är eftersatt underhåll. Nu är det upp till bevis om det blir så bra som Balder har sagt, säger Roger Höög på Hyresgästföreningen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Miljonprogrammet förfaller

Mer i ämnet