Malmö FF:s Tobias Sana fick ett knallskott kastat mot sig och svarade med att slänga upp hörnflaggan mot IFK-klacken. Foto: TT

IFK Göteborg ersätter publik för skandalmatchen

Uppdaterad
Publicerad

IFK Göteborg betalar omkring 70.000 kronor till åskådare som ansökt om att få pengarna tillbaka efter skandalmatchen mot Malmö FF i slutet av april.

Det var med tio minuter kvar att spela som ett knallskott slängdes in från läktaren och landade nära Tobias Sana. MFF-mittfältaren svarade med att kasta upp en hörnflagga upp mot IFK-klacken.

Matchen avbröts och Malmö tilldömdes segern med 3–0. IFK Göteborg erbjöd också en möjlighet för åskådarna att få tillbaka entrépengarna. Ett erbjudande som hundratals personer har utnyttjat. De som skickat in ansökan före den 31 augusti kommer att få pengar utbetalade.

– Vi har ingen exakt siffra och inte hela summan än. Men vi har fått in ett hundratal brev och vi har räknat ihop det till drygt 70.000 kronor. Det är en hanterbar summa, säger IFK:s kassör Jakob Andreasson, till fotbollskanalen.se.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.