Kommunhuset i Kinna och Poseidon på Götaplatsen. Foto: SVT

Jobba för Mark – i Göteborg?

Uppdaterad
Publicerad

Är det möjligt att arbeta för Marks kommun med kontor på en helt annan ort? Det ska nu utredas närmare.

Utredningen ska göras av kommunchefen i Mark. Det politikerna vill att hon ska titta på är om det finns möjlighet att öppna ett kontor utanför kommunen, exempelvis i Göteborg. Detta för att lättare kunna rekrytera personal.

– Alla kommuner har svårt att rekrytera vissa typer av tjänster. Vi ser att många av våra utbildade inom vissa yrken bor på annan ort än i Mark. Då skulle de i alla fall någon dag i veckan kunna få kortare resväg till jobbet, säger Tomas Johansson (M) kommunstyrelsens ordförande.

Oppositionen kritiserar förslaget

Hos opposition faller idéen inte i god jord. Kommunalrådet Lisa Dahlberg (S) är skeptisk. Hon tycker att man som anställd bör vara på plats och tycker inte att det är en lösning att fler inte är närvarande.

– Det moderna arbetslivet går ut på att man hjälper varandra som kollegor, säger hon.

Även moderaten Tomas Johansson ser en risk i att man med ett kontor på annan plats riskerar att tappa kontakten med sina kollegor.

– Det ser jag som en utmaning. Utredningen får visa hur och var och om det är lämpligt, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.