David Karlsson inledde säsongen med fyra mål. Foto: TT/Arkiv

Karlssons kavalkad bakom Villas premiärseger

Uppdaterad
Publicerad

Ljumskskadan såg ut att hindra Villa-Lidköpings David Karlsson från säsongsinledningen i bandy.

Men 35-åringen kom till spel i förra helgens World Cup — och var helt avgörande i elitseriepremiären mot Sandviken, 5—0.

I våras tog sig Villa-Lidköping till klubbens första SM-final på fyra år men förlorade guldet till Västerås.

Lagets store pådrivare då var veterananfallaren och lagkaptenen David Karlsson, som slutade tvåa i grundseriens skytteliga med 54 mål på 26 matcher.

Inför inledningen av årets säsong var 35-årige Karlsson ett tag osäker till spel på grund av en ljumskskada i september.

Men han kom till spel i förra helgens World Cup i Sandviken (som slutade i en ny finalförlust mot Västerås) och så även i fredagens elitseriepremiär hemma mot Sandviken i Lidköping.

Karlsson noterades för den första halvlekens båda mål när Villa tog en 2—0-ledning. Det första ett spelmål, det andra på straff.

Tio minuter in i andra halvlek gjorde han matchens tredje mål fram till 3—0 efter ett nytt straffmål.

Sandviken drog på sig flera utvisningar i matchen. Dessutom missade Christoffer Edlund, elitseriens skyttekung förra säsongen med 59 mål, straff i den första halvleken.

David Karlsson gjorde även 4—0 i slutet av matchen, tog därmed en storseger i ”skyttekungsmatchen” och gav sitt lag maximala två poäng i premiären som slutade 5—0 efter ett avslutande mål från Daniel Andersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.