Klubben bryter tystnaden

Uppdaterad
Publicerad

Gothia Cup-laget skickades hem från turneringen i går. I ett meddelande till GP uttalar sig nu klubben för första gången. – Vi är besvikna, säger en företrädare för fotbollsklubben.

Göteborgs tingsrätt valde i fredags att släppa ledaren i 35-årsåldern som misstänks för sexuellt ofredande av tre unga tjejer och att inte häkta mannen. Det har tidigare varit tyst från klubben, men nu kommer ett uttalande i form av ett mejl till Gp.

Tillhör inte klubben

– Vi är verkligen besvikna, vi trodde aldrig det skulle hända, att saker skulle gå den vägen, skriver klubben i meddelandet och menar att mannen inte tillhör klubben, utan jobbar i en organisation som de samarbetar med.

Ofredande på Gothia

Är inte representativ

Företrädaren för klubben säger att de tar starkt avstånd från de misstänkta sexuella trakasserierna.

De skriver att mannen inte kan sägas representera landets värderingar.

– Det finns perversa personer i varje dela varje världen, säger företrädaren.

Har reseförbund

Även om mannen inte häktas så har han fortfarande reseförbud och får inte lämna landet. Han är fortfarande misstänkt på sannolika skäl för tre fall av sexuellt ofredande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ofredande på Gothia

Mer i ämnet