Knarkhärva i Lidköping – sex åtalas

Uppdaterad
Publicerad

Fem män och en kvinna åtalades på onsdagen i Skaraborgs tingsrätt för en lång rad narkotikabrott. Flera knarkgömmor hittades i ett skogsområde nära ett ridhus i Lidköping.

Det handlar om 15 åtalspunkter enligt stämningsansökan. De sex personer som åtalas ska ha sålt narkotika vid nästan 50 tillfällen på flera platser i Lidköping, skriver nlt.se som var först med att berätta om det.

Grovt narkotikabrott

De åtalade består av fyra män mellan 23 – 35 år gamla, samt en 26-årig kvinna. På en del punkter åtalas även en 32-årig man från Skara. Några av dem misstänks för att bland annat innehaft nästan 2,5 kilo cannbis och 400 gram ecstasy som förvarats i kvinnans bostad.

Knark vid ridhus

En omfattande spaning har bland annat lett till att polisen hittade knarkgömmor i ett skogsområde intill ett ridhus. Flera personer har setts i området kring ridhuset där de gömt narkotika och hur personer hållit vakt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.