Sex elever har knivskurits och fört till sjukhus efter ett bråk inne på Bergsjöskolan i norra Göteborg. Ingen är dock allvarligt skadad. Det var vid lunchtid som tre yngre män tog sig in på skolan och startade bråket. Foto: TT

Flera skadade efter knivbråk vid skola i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

Vid lunchtid under måndagen bröt ett knivbråk ut på Bergsjöskolan i Göteborg. Enligt polisen ska sex personer vara skadade, och det finns flera misstänkta för händelsen.

– Bråket ska ha börjat på Rymdtorget utanför skolan, säger Hans Lippens, presstalesman på polisregion väst.

Det var klockan 12:34 som larmet kom in till polisen att det brutit ut ett bråk nära Bergsjöskolan en timme tidigare.

– Bråket ska ha börjat utanför skolans område, på Rymdtorget, säger Hans Lippens, presstalesman på polisregion väst.

– De skadade ska sedan ha tagit sig in på skolans område, eventuellt på jakt efter en skolsköterska.

Rektor: ”Tio maskerade personer”

Enligt Monzer El-Sabini, rektor på Bergsjöskolan, var det två bråk som bröt ut med en timmes mellanrum.

– Enligt barnen på gården var det ungefär tio maskerade personer som väntade vid parkeringen på en elev från årskurs nio. Han gick ner för att möta dem och blev slagen, sedan sprang han in i skolan igen och larmade.

– Jag pratade med pojken, hans pappa och syskon, och när det var utrett såg jag en före detta elev skadad vid ett klassrum. Han blödde från låret. Sedan visade det sig att det fanns ytterligare tre skadade som var knivskurna.

Sex personer skadade

Totalt är det sex personer som enligt polisen ska vara skadade av någon form av tillhygge, troligen kniv.

– Det är allt från rispor och mindre hugg. En är lätt skadad i magen, en i armarna, en i ryggen och de övriga tre har lättare skärskador, säger Hans Lippens.

Enligt Sahlgrenska universitetssjukhusets presstjänst ska fem av de skadade ha klarat sig med lindriga skador. För den sjätte personen är tillståndet allvarligt, men stabilt. Alla ska vara ungdomar i 15-årsåldern.

Flera misstänkta

Ett antal yngre män, oklart hur många, ska enligt vittnen varit aktiva i bråket. Gärningsmännen ska ha lämnat platsen och jagas nu av polisen, misstänkta för grov misshandel.

– Det är oklart hur många gärningsmän det var, den senaste uppgiften är att det var fem gärningsmän. De ska vara äldre än eleverna på skolan, en av männen ska ha en blå dunjacka, och två andra ska ha svarta jackor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.