Kraftig brand i flerfamiljshus utanför Falköping

Uppdaterad
Publicerad

En kraftig brand bröt ut i ett flerfamiljshus i Vartofta, i Falköpings kommun, sent på lördagskvällen. ”Det är inte alls under kontroll, på något sätt”, säger räddningschefen Roger Almgren till SVT Nyheter.

Första larmet kom 23.16 på lördagskvällen. Det var då räddningstjänsten fick vetskap om att ett flerfamiljshus i samhället Vartofta stod i brand. Han som fick larmet heter Roger Almgren, räddningschef vid Samhällsskydd mellersta Skaraborg.

– Det var åtminstone en helt övertänd lägenhet när vi kom fram. Sedan har det troligtvis spridit sig till minst en annan lägenhet, säger Almgren till SVT Nyheter.

Räddningstjänsten i Falköping är på plats och ytterligare tre styrkor från Skara, Tidaholm och Floby är på väg. Polis är också på plats.

Det finns inga uppgifter om att någon har skadats och ingenting tyder på att någon är kvar i byggnaden. Det är oklart vad som orsakat branden, men i nuläget ligger allt fokus från räddningstjänsten att få den släckt.

– Den är inte alls under kontroll, på något sätt, säger Roger Almgren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.