Charlotta Liljedahl är rektor på Munkedalsskolan Foto: privat/SVT

Kurator på plats efter dikeskörning

Uppdaterad
Publicerad

Det blev en annorlunda morgon för cirka 15 elever vid Munkedalskolan. På väg till skolan körde deras skolbuss i diket och eleverna fick evakueras via chaufförens fönster.

– Vi har kurator på plats om någon behöver prata, säger Charlotta Liljedahl, rektor på Munkedalskolan.

Det var på måndagmorgonen som bussen körde i diket. Enligt de första larmrapporterna hade bussen vält helt på sidan men riktigt så illa var det inte. Men eleverna kunde inte komma ut genom dörrarna utan fick med räddningstjänstens hjälp ta sig ut genom ett fönster i förarhytten och klättra ner på stegar. En ersättningsbuss tog sedan eleverna till skolan.

Läs mer: Skolbuss i diket – 25 skolelever ombord

– Vi tog hand om dem på skolan men de var pigga och glada när de kom hit.  Ingen var skadad och alla föräldrar har underrättats om det som hänt, säger Charlotta Liljedahl.

”Reaktionen kan komma senare”

På skolan finns elever från förskoleklass upp till sexan. I respektive klass håller nu varje lärare koll på barnen. Skolan har även en kurator på plats om någon behöver prata.

– Vi vill ju inte göra händelsen allvarligare än vad den är, men samtidigt kan reaktionen komma senare, säger Charlotta Liljedahl.

– Vi håller koll på barnen, det kan hända att man tar det hårdare än vad man visar utåt.

Bussen bärgades senare under förmiddagen. På Orust och i Uddevalla har all skolbusstrafik ställts in på grund av det rådande väderläget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.