Linda Lindberg Andreasson väntar på akuten tillsammans med pojkvännen Erik Larsson. Foto: privat

Kvinna påkörd under polisutryckning

Uppdaterad
Publicerad

Från akutmottagningen berättar 27-åriga Linda Lindberg Andreasson att det var hon som blev påkörd av en polisbil på väg ut på ett larm i centrala Göteborg idag.

– Jag har aldrig varit så rädd i hela mitt liv, säger Linda Lindberg Andreasson, 27 år som blev påkörd av polisen.

Hon har väntar under söndagskvällen på att bli undersökt på akuten på Sahlgrenska. Hon har blåmärken och smärtor i höften.

”Som om jag blev förstelnad”

Tidigare under dagen, vid lunchtid var hon vid Kungstorget när polisen gjorde en utryckning. Polisen hade fått larm om tumult och flera butiker hade tryckt på sina överfallslarm.

– Jag stod och skulle korsa vägen med hunden i famnen när polisbilen kom i full fart mot mig. Kändes som om jag blev förstelnad. Visste inte vad jag skulle göra. Sedan var det som om både jag och polisen parerade åt samma håll och då körde han på mig. Som tur var hade han hunnit få ner farten, men han körde på mig, säger Linda Lindberg Andreasson.

Åkte till aukten själv

Hon har själv inte gjort någon anmälan utan polisen har anmält sig själva rörande händelsen.

– Han som körde sa inte så mycket men hans kvinnliga kollega kom fram och undrade hur det gått. De erbjöd sig att skjutsa oss till akuten, men vi körde dit själv, säger Linda Lindberg Andreasson.

Händelsen som ledde till utryckningen var att två personer ertappades när de stal en väska vid Kungstorget i centrala Göteborg.

När polisen väl kom fram till platsen höll en väktare kvar de misstänkta som kan gripas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.