Flera kvinnor ska ha blivit utsatta för ett sexuella ofredanden på Vattenpalatset i Vänersborg. Foto: TT

Tjejer ofredade på äventyrsbad

Uppdaterad
Publicerad

Flera tjejer ska ha blivit utsatta för sexuella ofredanden på Vattenpalatset i Vänersborg i helgen.

– Vi är medvetna om vad som hänt och kommer fortsätta jobba med det här, säger Carina Svensson, vd för Vattenpalatset.

Enligt Ttela ska flera tjejer har blivit utsatta för sexuella ofredanden på Vattenpalatset i Vänersborg i helgen. Tidningen har varit i kontakt med flera personer som säger att de blivit tafsade på av en vuxen man. En kvinna berättar för Ttela att mannen grabbat tag i hennes underliv.

– Jag har hört att yngre flickor har drabbats och jag är glad att det var jag och inte min dotter, säger hon till tidningen.

”Inga misstänkta än”

Polisen i Trollhättan bekräftar för Ttela att man tagit emot två anmälningar om sexuella ofredanden på Vattenpalatset i helgen. Men att det inte är omöjligt att fler anmälningar trillar in i veckan.

– Vi har inga misstänkta än och vilken omfattning det rör sig om är vi inte säkra på ännu, men det här kommer att föranleda stora ansträngningar från vår sida, säger Karl-Johan Främling, till Ttela.

Polisen åkte till badhuset på lördagen och tog upp en anmälan. Då fanns ingen misstänkt gärningsman kvar på platsen.

– Vi vill gärna ha in vittnesmål och anmälningar, säger Karl-Johan Främling till Ttela.

Har klara rutiner

Carina Svensson är vd för Vattenpalatset och hon känner till händelserna. Hon berättar att hon fått information om att två tonårstjejer blivit utsatta för någon form av ofredanden.

– Det var lite turbulent på lördagen. Det var synd att vi inte fick reda på vad som hänt förrän en stund efteråt. När vi fick reda på det hade den som gjort det redan gått hem, säger hon till SVT Nyheter.

Hon berättar att man från Vattenpalatsets sida har tydliga rutiner för att hantera liknande händelser.

– Och vi har en god dialog med polisen. Men vi kommer givetvis fortsätta att jobba med det här, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.