Kyrkopolitiker ordnade svartklubb

Uppdaterad
Publicerad

En kyrkopolitiker i Göteborg har dömts för att ha anordnat en jättefest i Majorna där man sålde svart alkohol. Han och två andra personer döms nu för brott mot ordningslagen och olovlig försäljning av alkohol.

Det var för ett år sedan som två personer anordnade en stor fest i Majorna i Göteborg i en lokal som hade plats för 150 personer, skriver GT.

Arrangörerna hade köpt stora mängder alkohol i Tyskland , alkohol som skulle säljas på festen. En tredje person, den socialdemokratiske kyrkopolitikern, anlitades som ”administratör” av festen.

Inbjudan gick ut via en grupp på Facebook. Men när flera tusen personer anmälde sig till festen kände kyrkopolitikern att man hade förlorat kontrollen över festen och han kontaktade polisen, som kom till festen.

Lämnar partiet

Nu har Göteborgs tingsrätt dömt de tre personerna för brott mot ordningslagen, olovligt innehav av alkoholdrycker och olovlig försäljning av alkohol, något som även GP berättat om.

Kyrkopolitikern är missnöjd med domen och säger till GT att han är felaktigt dömd eftersom han inte arrangerat festen, utan enbart varit inhyrd ”konsult”.

Han säger också att han håller på att avsluta sitt engagemang inom Socialdemokraterna. Straffet för de tre inblandade blev villkorlig dom och vardera 3.000 kronor i dagsböter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.