Läkare slickade patient på brösten

Uppdaterad
Publicerad

En läkare som arbetat på akuten i Skövde åtalas för sexuellt ofredande. Mannen ska ha dragit upp en kvinnas bh, tafsat på brösten och även berört dem med sin mun, skriver Sveriges Radio P4 Skaraborg.

Enligt radiokanalen ska det hela ha börjat när kvinnan sökte vård för vad som skulle visa sig vara hjärnhinneinflammation i slutet av förra året. Läkaren ska först ha genomfört en normal undersökning men börjat intressera sig för kvinnans bröst.

Pussade och slickade

Enligt stämningsansökan ska läkaren dragit upp kvinnans bh, tagit och klämt på hennes bröst och sedan nypt, pussat och slickat henne på bröstvårtorna. För att skydda kvinnan ska annan vårdpersonal skrivit in henne anonymt på en vårdavdelning men läkaren tog kontakt ändå. Först i sjukhussalen och sedan via sin privata telefon.

– Den här kvinnan är helt klart i en beroendeställning, hon chockas och slår larm direkt, säger målsägandebiträdet Tore Brandtler, till P4 Skaraborg.

Nekar till brott

Läkaren, som nekar till brott, stängdes av samma dygn och blev uppsagd några veckor efter händelsen. Han har medgett att han tagit på kvinnans bröst men att det var av rent medicinskt intresse. I dag arbetar han i en annan del av landet, enligt P4 Skaraborg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.