Riksväg 40 är avspärrad efter krocken. Foto: Joakim Eriksson

Långa köer och hinder på riksväg 40

Uppdaterad
Publicerad

En lastbil körde in i ett vägräcke på riksväg 40 i riktning mot Göteborg på eftermiddagen. Det ska ha skett vid Viaredsmotet, strax utanför Borås.

Riksväg 40 har stängs av och trafiken leds om efter att en lastbil kört in i räcket utanför Viaredsmotet i riktning mot Göteborg. Minst femtio meter av mitträcket är nedkört.

Olyckan skedde tjugo över tre på onsdagseftermiddagen, och Trafikverket beräknar att det kommer att vara stopp på vägen fram till tidigast fem på eftermiddagen.

Lastbilschauffören ska enligt räddningstjänsten inte skadats allvarligt fysiskt. Drygt en timme senare kunde räddningstjänsten lämna platsen.

Olycka även vid Ulricehamnstunnel

Anna Malmström var på väg till sina föräldrars hem när hon vid 14-tiden fastnade i kö efter att bägge körfälten i Ulricehamnstunneln i riktning mot Göteborg är avstängda. Enligt Trafikverket ska minst en lastbil ha kolliderat inne i tunneln, men hur många lastbilar det rör sig om är ännu oklart.

Läs mer: Olycka stoppar trafiken

– Det står helt still, och det har det gjort sedan tvåtiden, säger hon. Vi har inte fått några besked om när det kommer att vara avklarat, säger Anna Malmström.

Enligt Trafikverket är bärgningsarbetet inne i tunneln strax avklarad, den ursprungliga prognosen var att trafiken skulle börja rulla vid 17:00.

– Det jag har hört från mina kollegor är att arbetet bör vara klart snart, säger Katarina Wolfram, pressekreterare vid Trafikverket.

Enligt Anna Malmström har det snöat kraftigt under dagen, och fortsätter snöa under kvällen.

– Vägunderlaget är väldigt, väldigt halt, säger hon. Det är väldigt moddigt och svårt att köra. Man får köra väldigt försiktigt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.