Tre skadade i flerbilskrock

Uppdaterad
Publicerad

En mindre lastbil och två personbilar ska ha kolliderat på väg 190 i höjd med Sjöbo utanför Alingsås. Enligt räddningstjänsten ska tre personer ha skadats, oklart hur allvarligt.

Det var vid sjutiden på tisdagsmorgonen som en minilastbil och två bilar kolliderade på väg 190 i höjd med Sjöbo i Alingsås kommun.

– Det är tre personskador, men det är oklart hur skadade de är. Vägen är helt avstäng, säger Jan-Åke Enström, styrkeledare på räddningstjänsten Alingsås-Vårgårda.

Tre bilar i krock

Enligt polisen är det tre fordon och tre personer som är inblandade i olyckan. Enligt polisen är föraren förd till sjukhus med befarad benfraktur. En annan person klagade över nacksmärtor. Alla tre transporterades till Aingsås sjukhus för kontroll.

– Det är en minilastbil och två personbilar i krock. Två bilar behöver bärgas. Föraren i minilastbilen är avförd till sjukhus med ambulans, säger Tommy Nyman, polisens presstalesperson i region väst.

– Bilarna  stod på vägen och vägen var helt blockerad. Räddningstjänsten lämnar nu och har lämnat över till polisen, säger Per Mood, räddningschef i beredskap till SVT Nyheter Väst vid åttatiden.

Långa köer

Enligt Trafikverket är vägen avstängd från Hultet till Kvarnabo i båda riktningarna fram till klockan nio. Det är långa köer på platsen. Trafikanter rekommenderas välja alternativa vägar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.