Tre dromedarer och två kameler från Cirkus Maximum flydde från en hage. Bilden är från 2010. Foto: TT

Lastbilschaufför körde på dromedar

Uppdaterad
Publicerad

Tre dromedarer och två kameler från Cirkus Maximum flydde från en hage. Då hamnade en av dromedarerna mitt på vägen – och blev påkörd av en lastbil.

– Lastbilschauffören var chockad naturligtvis. Det är ju inget man räknar med att en dromedar ska stå på vägarna, säger Thomas Fuxborg, presstalesman vid polisen region väst.

Vid 05-tiden på tisdagsmorgonen inträffade en trafikolycka av det mer ovanliga slaget. Det var längs riksväg 26 i Ulricehamnstrakten som en lastbilschaufför körde på en dromedar.

– Lastbilschauffören var chockad naturligtvis. Det är ju inget man räknar med att en dromedar ska stå på vägarna, säger Thomas Fuxborg, presstalesman vid polisen region väst.

”Blödde ur munnen”

Enligt polisen hade tre dromedarer och två kameler rymt från ett cirkussällskap i närheten. En av dromedarerna hade av någon anledning hamnat mitt på vägbanan. Hur det gick med den påkörda dromedaren var på morgonen fortfarande oklart.

– Den blödde ur munnen, men veterinär ska undersöka den under dagen, säger Thomas Fuxborg.

”Tur i oturen”

Enligt Helena Schicht, turnéledare på Cirkus Maximum, ska djuret har klarat sig förhållandevis bra.

– Det verkar som att alla haft tur i oturen. Han har fått ett sår på halsen. Jag vet inte exakt men veterinären är på plats nu, säger hon.

Cirkusen hade släppt ut djuren i en hage i närheten – men av någon anledning hade några av dem tagit sig ut.

– Det har hänt att de rymt tidigare. Men jag tror det är första gången något av våra djur blir påkört, säger Helena Schicht.

Lastbilschauffören ska ha klarat sig utan fysiska skador.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.