• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Nordmaling i Nordmalings kommun, Västerbottens län. Det brinner i en villa i centrala Nordmaling med kraftig rökutveckling som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Västerbotten.

– Jag gav bort den till en kompis vars dotter har ett dockskåp. Så nu har hon en liten orientalisk mata i sitt dockskåps-vardagsrum, säger Jeanette. Foto: Privat

Liten matta blev en stor överraskning

Uppdaterad
Publicerad

När Jeanette Johansson ropade hem en orientalisk matta på nätet blev hon överlycklig. Priset landade på ynka 31 kronor och skulle passa perfekt i hennes hall. Några dagar senare kom brevet på lådan. Och mattan var verkligen perfekt – till ett dockskåp.

– Man ska ju handla begagnat så mycket som möjligt nu förtiden. Och mina kompisar hade tipsat mig om en auktionssida på nätet. Jag tänkte att jag kunde gå in och kika lite. Men jag är ju inte så duktig på sånt där, berättar Jeanette Johansson från Vara.

Men snart hittade hon exakt vad hon var ute efter. En jättefin orientalisk matta som skulle få pryda hennes hall, något som också Skövde Nyheter rapporterat om.

– Jag började buda och sedan gick jag och väntade. Tillslut så vann jag budgivningen. Och jag blev jätteglad för jag skulle bara behöva betala 31 kronor. Och sju kronor i frakt! säger Jeanette och tillägger att hon borde ha börjat ana oråd någonstans där.

”Hittade massa saker”

För lyckan blev kortvarig. Efter att ha vunnit mattan tittade hon vidare på samma försäljares sida. Fanns där ett fynd kunde det kanske finnas flera.

– Jag hittade massa saker. Det var möbler och annat fint. Allt var väldigt billigt. Sen såg jag att det stod Lundby under varenda bild. Jag tänkte att det kanske var ett möbelmärke. Men sen insåg jag vad jag hade gjort, säger hon och börjar skratta.

LÄS MER: Här ryms hela orten i ett rum

Jeanette Johansson insåg sitt misstag när hon förstod att Lundby ju syftade till det gamla traditionella dockskåpet med tillbehör.

– Jag bara gick runt här hemma och gapskrattade. Jag kunde bara inte med att ringa till försäljaren och avbryta köpet. Jag skulle ju skämma ut mig, säger hon.

Stor som ett vykort

Några dagar senare kom brevet på posten. En söt liten matta i storlek med ett vykort.

– Jag gav bort den till en kompis vars dotter har ett dockskåp. Så nu har hon en liten orientalisk mata i sitt dockskåps-vardagsrum, säger Jeanette.

LÄS MER: Leif-Gunnars hobby: Att inreda dockhus

Trots köpmissen kommer Jeanette inte ge upp mattjakten på nätet.

– Jag letar fortfarande efter en matta till hallen. Jag vill ha en lika fin men lite större. Gärna lika billig, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.