En pojke manifesterar mot kriget i Aleppo. Foto: Abdulla Almasri

Ljusmanifestation för Aleppo

Uppdaterad
Publicerad

Tvåhundra ljus lyste i Göteborg för Aleppo. Syriska Kommittén i Göteborg höll en ljusmanifestation för att uppmärksamma situationen i Aleppo.

– Vi vill visa vårt stöd för folket och deras lidande där, men också för de som bor i Göteborg, men som fortfarande har vänner och familj i Syrien, säger Abdulla Almasri som är en av initiativtagarna till manifestationen, och som själv är från Syrien.

Under manifestationen kommer personer från olika organisationer och partier att hålla tal, bland annat kommer personer som själva flytt från Aleppo att prata om hur situationen är där just nu. Syriska Kommittén uppskattar att ett hundratal personer deltog i manifestationen.

En kvarts miljon omkomna

– Det är viktigt att vi uppmärksammar det som händer i Syrien och i Aleppo nu, säger Abdulla Almasri. Omvärlden har fortfarande inte reagerat och det är civilbefolkningen som drabbas.

FN beräknade tidigare i höst att runt 250 000 personer har omkommit de senaste fem åren till följd av kriget i Syrien.

– De som är kvar i Aleppo kan inte fly, och ingen vet när det här kommer sluta. Vi är många som har samlat idag som som är upprörda över situationen, säger Abdulla Almasri.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.