Lindh kom trea i sin semifinal i 800m Foto: TT

Lovisa Lindh till final i EM

Uppdaterad
Publicerad

Efter en stark avslutning tog sig Lovisa Lindh till final i 800 m vid EM i friidrott i Amsterdam.

Ytterbytjejen hamnade tidigt långt bak i sitt heat men kunde till slut spurta sig in på tredje plats med tiden 2.00.66, bara 15 hundradelar från hennes nysatta personliga rekord.

Finalen avgjörs på lördag kväll kl. 21:40.  Lovisa siktar på att göra ett tillräckligt bra resultat för att bli uttagen i OS-truppen. Lindh har den här säsongen klarat IOK:s kvalgräns men är trots det inte klar för OS eftersom den svenska olympiska kommittén ställt krav på en ännu bättre tid för att ge Lindh en OS-biljett.

Khaddi Sagnia till längdfinal

Redan OS-klara Kaddi Sagnia har också inlett sitt mästerskapstävlande. Hon tog sig efter viss dramatik vidare till final men först i längdkvalets sista hopp. Resultatet 6.47 gav en tiondeplats. Kaddi Sagnia inledde med ett svagt hopp på drygt fem meter och hade övertramp i det andra.

– Det var väldigt jobbigt och spänt. Vinden var strulig, jag fick flytta ansatsen fram och tillbaka hela tiden, sade Sagnia till SVT Sport efter finalen.

Damernas längdfinal avgörs fredag kväll.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.