Lurade förövaren efter våldtäktsförsök

Uppdaterad
Publicerad

En 44-årig kvinna i Borås lyckades lura med sig en man hem efter att han försökt våldta henne. Mannen greps av polis.

Det var när kvinnan och den misstänkte förövaren, en man i 20-årsåldern, skulle dela en taxi som mannen ska ha överfallit henne och dragit ner henne i en buske, skriver P4 Sjuhärad.

Det hände omkring klockan tre natten till fredag. Kvinnan lyckades komma på fötter igen och ska då ha fått mannen att följa med henne hem.

Väntade i vardagsrummet

– Kvinnan lurade honom att vänta i vardagsrummet, säger Ulf Andersson, inre befäl på polisen i Borås till radiostationen.

– Medan han väntade kom det två poliser och grep honom

Kvinnan hade sin 22-åriga dotter hemma och det var med hjälp av dottern hon lyckades larma.

”Förhörs under dagen”

På natten var den misstänkte för alkoholpåverkad för att förhöras så det gjordes istället under förmiddagen varpå mannen anhölls. Vid halv tvåtiden på fredagseftermiddagen skulle förnyade förhör med kvinnan precis inledas.

– Nu kommer vi få mer information kring vad som hände under kvällen och natten, säger Magnus Söderqvist, inre befäl, till SVT Nyheter Väst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.