Sportbil körde in i fyra parkerade bilar

Uppdaterad
Publicerad

En bil körde under onsdagsförmiddagen in i en refug och fyra parkerade bilar innan färden tog stopp i en husvägg – alldeles intill en tandläkarklinik.

– Det var patienter som hade gått in genom porten bara minuter innan så det kunde ha gått riktigt illa, säger Kerstin Väggö, tandhygienist.

Det var vid tiotiden på onsdagen som polisen larmades om en trafikolycka i Göteborg.

– Det är någon typ av inkörning i en refug och bilen har sedan fått kast och skadat fyra bilar, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson i region väst.

Körde ner skylt till tandläkarklinik

Den vådliga färden tog sedan stopp mot en husfasad. Flera patienter på en tandläkarklinik i huset fick sina bilar demolerade.

– Bilen kom från centrum fick sladd och touchade en bil på andra sidan gatan och körde ner vår klinikskylt. Det var patienter som hade gått in genom porten bara minuter innan så det kunde ha gått riktigt illa, säger Kerstin Väggö, tandhygienist på tandläkarmottagningen.

Vad som orsakat olyckan är oklart. Ingen person ska ha kommit till skada.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.