Man följde efter inbrottstjuvar

Uppdaterad
Publicerad

Efter att en man kommit på två personer som gjorde inbrott i hans garage i Uddevalla i natt, följde han efter inbrottstjuvarna i sin bil och fångade dem samtidigt på bild.

Vid tvåtiden i natt hade en man inbrott i sitt garage i norra Uddevalla. När han hörde ljud från garaget gick han dit för att se vad som pågick. Då kom han på två personer klädda i svarta munkjackor, slitna jeans och kepsar, i färd med att lämna garaget. Efter att de sprungit från platsen följer mannen efter dem i sin bil och larmar samtidigt polisen. Polisen skickade då flera patruller till platsen som genomsökte området men som inte hittade de misstänkta.

Det är i nuläget oklart om gärningsmännen fick med sig något från platsen, men de lämnade efter sig en påse med tillhörigheter. Polisen letar nu spår och undersöker samtidigt bilderna som mannen tog på gärningsmännen.

– Vi har en del spår att gå vidare med, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson i Västra Götaland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.