Foto: Fredrik Sandberg/TT

Man gripen efter inbrott i skola

Uppdaterad
Publicerad

En man i 30-års åldern jagades och greps av en väktare under natten till onsdag efter ett inbrott i en gymnasieskola i Skövde. Ytterligare en person som är misstänkt för inbrottet lyckades komma undan.

Det var vid halv två tiden under natten mot onsdag som väktare larmade polisen till Kavelbrogymnasiet i Skövde efter att larmet gått. Två misstänkta tjuvar springer sedan ut ur skolan och försöker fly, men en väktare springer efter och lyckas gripa den ena, en man i 30-års åldern.

– Vi har namnet på mannen som lyckades undkomma så honom får polisen i Skövde hämta in under dagen, säger Hans Lippens, polisens presstalesperson i region väst.

Mannen som greps hade inget stöldgods på sig, men det är ännu oklart om den andra mannen fick med sig något. Efter en våg av stölder tidigare under året har skolinbrotten minskat kraftigt efter sommaren enligt polisen.

– Innan sommaren hade vi flera skolinbrott i Halland och Älvsborg då det försvann flera ipads. Men det upphörde efter att vi gripit flera misstänkta gärningsmän, förklarar Hans Lippens.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.