Man körde in i bergvägg – avled av sina skador

Uppdaterad
Publicerad

En man fördes till sjukhus och avled senare av sina skador efter att han kört av vägen och in i en bergvägg vid närheten av Hindås.

– Det är oklart vad som gått fel, men vi har tagit bilen i beslag, säger Göran Andreasson, vakthavande befäl polisen i region Väst.

Det var under lördagseftermiddagen som olyckan inträffade i närheten av Hindås strax innan klockan 18. Med mannen i bilen fanns även en kvinna som klarade sig oskadd. Mannen fördes med ambulans till sjukhus med livshotande skador och avled senare på lördagskvällen.

– Mannens anhöriga är underrättade om dödsfallet, säger Johan Josarp, gruppbefäl vid polisens regionledningscentral i Väst till Expressen.

Beslagtagit bil och telefon

Polisen har beslagtagit bilen för att kunna utreda om det funnits tekniska fel som kan ha orsakat olyckan. Men även en mobiltelefon har tagits i beslag.

– Vi gör det för att kunna se om man använt mobilen under körningen. Det kan vara en bidragande orsak till olyckan, men det vet vi inte än, säger Göran Andreasson, vakthavande befäl polisen i region Väst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.