Man skadad av clowner

Uppdaterad
Publicerad

En ung man mötte tre utklädda personer, varav en av dem hade trasig glasflaska i handen.

Det var runt klockan sex på söndagsmorgonen som en ung man mötte tre utklädda personer i Falköping. En av de tre männen ska ha haft en trasig glasflaska i handen, och den unge mannen ska ha skadats i handen, men det är ännu oklart på vilket sätt.

Emma Ekdahl som är stationsbefäl vid polisen i Skövde, säger till P4 Skaraborg att det finns ett signalement på de tre personerna.

– Det finns uppgifter om tre stycken clowner, två i randigt och en i prickigt, säger hon.

Det finns inga misstänkta i nuläget, men händelsen har rubricerats som misshandel.

Skrämde åttaårig pojke

Under lördagskvällen ska en en person utklädd till en clown stått vid ytterdörren till en bostad. När pojken gick dit för att möta, vad han trodde var hans mamma, mötte han istället en person utklädd till en clown.

– Han blev så rädd att han hoppade ut genom ett fönster, berättar Emma Ekdahl för P4 Skaraborg.

Får in många samtal

Jenny Widén, polisens presstalesman, berättar att det är många personer som har hört av sig till polisen den senaste tiden, då de har sett personer utklädda till clowner.

– Vi har inte fått in särskilt många anmälningar om skador eller brott i samband med utklädda personer, men däremot är det många oroliga som ringer in när de sett eller stött på clowner. De uppfattar situationen som obehaglig.

Framförallt är det unga och barn som blir rädda.

– Man får tänka på konsekvenserna för de som blir utsatta, speciellt barn för de blir skräckslagna. Det här är inget som är roligt, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.