Foto: SVT

Flera till förhör efter skotten på Hisingen

Uppdaterad
Publicerad

En 35-årig man blev allvarligt skadad vid en skjutning på Hisingen under söndagsmorgonen. Flera personer hörs nu av polisen.

Tidigt i morse blev en 35-årig man skjuten vid ett café på centrala Hisingen i Göteborg. I området finns både villor och lägenheter.

– När vi kommer fram ligger en skottskadad person på marken. Enligt vittnen har flera skott avlossats, säger Christer Fuxborg, presstalesman på polisen i Västra Götaland.

Skottlossningar i Göteborg

Finns vittnen

I korsningen mellan Nansensgatan och Tuvevägen står en personbil med trasiga rutor. På platsen finns även flera personer som mannen känner. Ingen av dem vill prata med polisen.

– Det är en kultur som de kör efter. Det är svårarbetat när ingen hjälper oss. Men det finns andra vittnen som sett folk precis innan skjutningen och även hört en bil som hastigt har kört iväg, säger Christer Fuxborg, presstalesman på polisen i Västra Götaland.

Allvarligt skadad

Mannen är förd till sjukhus. Hans tillstånd är allvarligt men stabilt, enligt pressjouren på Sahlgrenska sjukhuset. Det finns poliser på plats som ska höra mannen när det blir möjligt. Polisen genomför även dörrknackningar i området där skjutningen ägde rum.

Vid 14-tiden meddelar polisen att man har gjort ”ett fynd på brottsplatsen”.

– Men vi berättar inte vad det är i nuläget, säger Christer Fuxborg.

Ett antal personer har tagits in till förhör.

– Det är personerna som befann sig på platsen och som var i sällskap med den skadade.

Mannen känd av polisen

Mannen är känd sedan tidigare av polisen, men spaningsledningen uppger att mannen inte har något med tidigare rapporterad gängkriminalitet att göra.

Polisen kartlägger nu vad mannen gjorde kvällen och natten innan skotten. Man kontrollerar bland annat vilka han har umgåtts med den senaste tiden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skottlossningar i Göteborg

Mer i ämnet