Foto: Torbjörn Axelsson

Många avåkningar efter snö och halt väglag

Uppdaterad
Publicerad

Onsdagens snöfall orsakade en hel del trafikproblem i området under kvällen och natten. Ingen ska dock ha skadats allvarligt.

Polisen rapporterade om kraftig halka och bilar som stått huller om buller under onsdagskvällen. Enligt polisen var det många lastbilar som åkte av vägen och orsakade stopp i trafiken.

Vid 21-tiden blockerade en lastbil riksväg 47 utanför Grästorp och under natten kolliderade en personbil med en lastbil på riksväg 49 vid Värnhem utanför Skara.

Det finns dock inga rapporter om någon allvarlig olycka.

SMHI varnade på sin hemsida för snöfall på upp till tio centimeter natten mellan onsdag och torsdag. Men enligt både polis och räddningstjänst blev det lugnare under natten.

– Det var främst igår kväll som det var mycket, under natten har antalet olyckor minskat, säger Hans Lippens, presstalesperson på polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.