Busolyckan i Sveg.

Många utan bälte vid bussolyckan i Sveg

Uppdaterad
Publicerad

Tre barn dog och flera skadades när en buss med ungdomar körde av vägen utanför Sveg i våras. Nu börjar den tekniska undersökningen att bli färdig.

Bara 36 av de 59 ombord vid den svåra bussolyckan i Sveg i april, där tre barn omkom, hade bälte på sig. De som använde bälte klarade sig generellt bättre än de som var obältade, enligt P4 Jämtland som talat med åklagaren i fallet, Mikael Bäckström.

LÄS MER: Bussolyckan i Härjedalen

Bussolyckan i Härjedalen

Färdigt i augusti

Fortfarande pågår den tekniska undersökningen av bussen. Den väntas vara klar under augusti månad.

– Dels är det viktigt från vår sida att beivra brott om något brott har begåtts. Men sen är det kanske ännu viktigare att ge anhöriga och inblandade i olyckan svar på vad som orsakade den, säger Mikael Bäckström till kanalen.

Misstankarna mot busschauffören kvarstår. Han nekar till brott.

LÄS MER: Jenny miste sin son i bussolyckan i Härjedalen

Olyckan inträffade när en buss med skolelever från Skene på väg mot en skidresa körde av vägen utanför Sveg i Härjedalen. Tre barn omkom och ett 20-tal skadades.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bussolyckan i Härjedalen

Mer i ämnet