Maskerade ungdomar bröt sig in i lägenhet

Uppdaterad
Publicerad

Två personer misshandlades efter att en grupp maskerade ungdomar brutit sig in i en lägenhet i Göteborg under natten till onsdag.

Det var vid kvart över elva under tisdagskvällen som polis kallades till Julias gata i Hisings Backa i Göteborg med anledning av ett lägenhetsbråk.

På vägen dit får polisen uppgifter om att en större grupp maskerade ungodmar ska ha brutit sig in i lägenheten.

– Det är mellan sju och femton stycken maskerade personer som ska ha tagit sig in i entrén, brutit upp dörren till lägenheten och sedan utsatt två personer för misshandel och hot, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson i Västra Götaland.

I lägenheten hittade polisen två skadade män i 25-30 års åldern personer som fördes till sjukhus. Det är oklart hur skadade de är.

– Jag anar att det kan finnas en hotboild mot dem, säger Stefan Gustafsson.

Det finns även skador på entrédörren och dörren till lägenheten är uppbruten.

Polisen har tagit upp en anmälan om misshandel, skadegörelse och grovt hemfridsbrott. Vad som ligger bakom händelsen är oklart.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.