Melvin Falk sålde majblommor för över 40 000 kronor. Foto: Privat

Melvin – majblommans mästare

Uppdaterad
Publicerad

Han är trevlig, han är envis och så har han hittat ett kanonställe. För andra året i rad sålde elvaårige Melvin Falk fler majblommor än någon annan i Göteborg.

Melvin Falk lämnar inget åt slumpen när han säljer majblommor, och han vet vad som krävs för att nå framgång:

– Det gäller att hålla i vara envis och sälja varje dag. Och att vara trevlig. Jag säjer alltid ”ha en fortsatt bra dag” till folk jag möter, förklarar han.

Målet att sälja mest var givet i år efter förra årets succé när han sålde för nästan 23 000 kronor. Ett rekord som rök all världen väg i år eftersom han lyckades sälja majblommor för svindlande 40 500 kronor.

SMS-försäljning

– Det är sms- försäljningen som har hjälpt till, avslöjar han. Många klagade förra året på att de inte hade kontanter på sig. Och så stod jag fler dagar, avslöjar han.

Men även om Melvin Falk gör sitt bästa för att vara trevlig är det inte alltid folk är lika trevlig tillbaka:

– En person bad mig dra åt helvet, då blev jag lite rädd och ledsen. Men jag ville slå mitt rekord hela tiden så det var bara att fortsätta, berättar han.

Majblomman är en ideell förening, och pengarna från försäljningen går till föreningens arbete med att minska barnfattigdomen. Försäljarna själva får dock behålla 10 procent av försäljningen.

Vad har du gjort med pengarna?

– Jag ska spara lite till framtiden och kanske köpa en moped när jag blir femton, och så har jag köpt en drönare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.