Miriam Bryant väntas dra storpublik till Liseberg

Uppdaterad
Publicerad

Miriam Bryant är först ut i Lisebergs konsertsommar. Arrangörerna väntar storpublik för den folkkära göteborgskan.

Årets musiksommar i Göteborg kör igång ordentligt under torsdagskvällen när Miriam Bryant kommer hem och spelar på Liseberg.

Intressent är stort för den 25-åriga göteborgskan och Lisebergs underhållningschef räknar med bra tryck under tordagskvällen när Bryant är först ut i sommarens program på Stora Scenen.

– Jag tror att det blir mycket folk, runt 10.000 – 15.000 åskådare skulle jag tippa, säger Per Alexandersson, underhållningschef på Liseberg.

Går hem i alla åldrar

Miriam Bryant slog igenom för den stora, breda publiken via tv-programmet ”Så mycket bättre”. En medverkan som hyllats av både recensenter och publik. Och framgångarna fortsätter, förra året utsågs hon till årets göteborgare och under våren har hon på en och samma gång innehaft första, andra och tredje platsen på Sveriges Radios legendariska topplista Svensktoppen. Hon verkar helt enkelt gå hem i alla åldrar.

– Miriam har ju tagit sig rakt in i den svenska folksjälen med sitt chosefria attityd och bra låtar. Dessutom har hon ju visat att hon är grym på att tolka andras musik. Det tror jag är förklaringen.

Publikrekordet omtvistat

Enligt Per Alexandersson blir det väldigt fullt vid Stora Scenen någonstans vid 20.000 åskådare, men när man frågar om max antal åskådare eller vem som har publikrekordet så blir det lite trixigare att svara.

– Ja, det skulle man kunna skriva en avhandling om. Björn Ranelid påstår ju att det är han men det stämmer väl inte riktigt. Jag skulle säga att det är Håkan Hellström och Snoop Dog som dragit mest de senaste åren. När Snoop var här och spelade var det 40.000 personer inne i parken men alla de kunde ju inte se konserten.

Vilka tror du kommer att dra mest i sommar?

– Jag tror att Lars Winnerbäck och Deep Purple kommer att dra mycket folk. Sedan har vi norska killarna Marcus&Martinus som kommer dra mycket folk ur vår unga publik, säger Per Alexandersson.

– Men sånt är alltid svårt att säga, det kan dyka upp något så att någon annan helt plötsligt blir hetare. Det är det som är kul.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.