Misshandlade sin morfar – klädde av sig naken

Publicerad

En man gick i helgen till attack mot sin egen morfar i Färgelanda i helgen, sen fortsatte han genom att naken misshandla två kvinnor.

Det är en man i 20-årsåldern som i söndagskväll skall ha gett sig på sin egen morfar med slag och sprakar i dennes bostad i Färgelanda, något som Bohusläningen var först med att berätta. Varför är ännu oklart.

– Det är ett väldigt irrationellt beteende antagligen någon typ av drogutlöst psykos, säger kammaråklagare Tommy Willén som menar att de två inte haft problem med varandra tidigare.

Tog av sig alla kläder

När morfadern lyckades fly ut i trädgården och sen in i huset igen och fick låst dörren klädde 20-åringen av okänd anledning av sig naken.

– Det är väldigt irrationellt, det är egentligen bara konstigt, säger Tommy Willén.

Mannen vandrade sedan runt i området och misshandlade två kvinnor. En av dem skall han ha följt efter in i dennes hus för att ytterligare ge sig på kvinnan.

– Han erkänner misshandel mot morfadern men har inga minnesbilder alls av kvinnorna, säger Tommy Willén.

Inte straffad sen tidigare

Nu är mannen häktad på sannolika skäl misstänkt för grov misshandel av sin morfar och för två fall av misshandel av kvinnorna. Mannen är också misstänkt för hemfridsbrott.

Hur reagerade mannen under häktesförhandlingen?

– Jag är ingen läkare man han var väldigt ångerfull efter det som hade hänt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.