Misstänks ha försökt mörda – med sin bil

Uppdaterad
Publicerad

Efter ett bråk återvände en av de inblandade männen – och körde på den andre med sin bil. Nu åtalas han misstänkt för mordförsök, skriver Bohusläningen.

I mitten av december greps två män efter att en av dem blivit påkörd av den andra. Det var på Prebendevägen i Vänersborg som dramat utspelade sig.

Enligt uppgifter på platsen ska någon form av ”incident” föranlett påkörningen. Polisen arbetade efter teorin att bilföraren medvetet kört på den andre mannen och grep honom misstänkt för grov misshandel.

Svimmade av

Båda männen fick uppsöka sjukvård efter händelsen och nu har bilföraren åtalats misstänkt för mordförsök.

Enligt Bohusläningen, ska föraren först ha lämnat platsen, men sedan kommit tillbaka och kört på den andre mannen med flit. Den påkörde personen svimmade av och enligt åtalet är det bara på grund av tillfälliga omständigheter som brottet inte fullbordats, skriver Bohusläningen.  

De initiala misstankar som fanns mot mannen som blev påkörd är avskrivna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.